U drugom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog dočekuju još jednog konkurenta u borbi za plasman na „fajnal-ejt“, ekipu Hanovera, u utorak, od 20.30 časova, na zatvorenom bazenu SPD Radnički“.

Posle remija u premijernom meču sa grčkim Vuljagmenijem (9:9), Kragujevčani su napravili lepu uvertiru za ovaj duel na drugom turniru Regionalne lige u Beogradu, gde su u napornom rasporedu savladali crnogorske timove Primorac i Jadran i dubrovački Jug.

– Ovo je jako važna utakmica za nas. Posle izgubljena dva boda u prvom kolu protiv Vuljagmenija više nemamo prava na kiks. Imali smo jako dobar uvod u Jadranskoj ligi, gde smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i nadam se da ćemo taj kontinuitet nastaviti i protiv Hanovera. Umor ne sme da postoji, moramo da damo maksimum da bi pobedili i nastavili putanjom kojom smo sada krenuli – rekao je trener Radničkog, Uroš Stevanović.

Nemački prvak je u poslednjih nekoliko godina redovan učesnik završnog turnira najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. U svojim redovima ima veliki broj nemačkih reprezentativaca i nekoliko iskusnih igrača sa ovih prostora, poput Aleksandra Radovića, Andrije Bašića, Hrvoja Benića, Marka Macana, Luke Lozine.

– Turnir Jadranske lige nam je pomogao da podignemo formu i samopouzdanje pred jako važan meč sa Hanoverom. Nemamo prava na grešku i moramo da pobedimo kako bismo zadržali šanse za „fajnal-ejt“. Hanover je iskusna ekipa koja zaslužuje respekt, ali mislim da smo na našem bazenu mi favoriti i da treba da diktiramo tempo – kazao je Lazar Dobožanov, golman Radničkog.

Ulaznice za ovaj duel su u prodaji, na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“, po ceni od 500 dinara.