Nakon angažovanja Miloša Miličića, Marka Radulovića, Nikite Kruga i Strahinje Rašovića, Vaterpolo klub Radnički je doveo još jedno senzacionalno pojačanje – talentovanog, levorukog reprezentativca Crne Gore, Aleksu Ukropinu, koji iako će tek napuniti 22 godine, poseduje bogato igračko iskustvo, kako na klupskoj, tako i reprezentativnoj sceni.

Ponikao je u Jadranu iz Herceg Novog, a za prvi tim zaigrao gotovo kao kadet i u pet seniorskih sezona osvojio pet crnogorskih duplih kruna, a kalio se i kroz nastupe u Ligi šampiona. Već sa 19 godina prešao je u redove jednog od najjačih mađarskih klubova, OSC-a, gde je tokom dve sezone delio svlačionicu sa fantastičnim igračima poput naših reprezentativaca Prlainovića, Baneta Mitrovića, Ranđelovića, Ubovića, kapitena Crne Gore Draška Brguljana, te mađarskih rerpezentativaca Haraija, Erdeljija, Manherca, što najbolje pokazuje o kakvom se biseru radi.

Debi za seniorsku reprezentaciju Crne Gore na velikim takmičenjima ostvario je na Svetskom prvenstvu u Kazanju, 2015. godine, dva meseca pre nego što je napunio 17 godina, a prošao je i sve mlađe selekcije.

Nakon što je OSC odlučio da prekine ugovore sa svim strancima i osloni se samo na domaće snage, Ukropina je bio na pragu prelaska u kotorski Primorac, ali je na kraju ipak završio u Radničkom.

– Imao sam dogovor sa Primorcem do poslednjeg trenutka, kada je presudilo to što će oni zbog odlaganja Regionalne lige imati izuzetno mali broj utakmica. Mladom igraču poput mene potreban je što veći broj mečeva, želim da ostanem u reprezentativnoj formi, a Radnički je ekipa koja ispunjava sve potrebne uslove za napredak. Selektor Gojković je upoznat sa načinom rada trenera Stevanovića i nema sumnje da će mi igranje u Kragujevcu poslužiti i kao dobra priprema za reprezentaciju – rekao je Ukropina.

On je podvukao da je u Radnički prešao zbog kvalitetnog rada i stabilne situacije.

– Radnički je klub koji gaji visoke ambicije i ima mladu i talentovanu ekipu. Srpska liga je ove godine dosta jača nego prethodnih, tako da su konkurencija i sistem takmičenja na visokom nivou, što je povoljno za sve mlade igrače koji žele da napreduju. To su primarni aspekti koji su me privukli da dođem u Kragujevac. Znao sam da je ovo klub koji ima veoma kvalitetan rad i da dolaskom ovde ne mogu pogrešiti – rekao je Ukropina.

O stanju u novoj sredini uverio se po dolasku u Kragujevac.

Uslovi na bazenu su odlični, imamo sve što nam je potrebno za rad. Novi saigrači su me dobro prihvatili, deluju kao super momci, a nekolicinu njih poznajem od ranije. Za kratko vreme koliko sam ovde osetio sam da je atmosfera u klubu jako dobra i uveren sam da neće biti nekih oscilacija – zaključio je Ukropina.