Vaterpolisti Radničkog igraće u Grupi E druge runde kvalifikacija za Kup Evrope, sa nemačkim Potsdamom, domaćom Savonom iz istoimenog italijanskog grada i španskim sastavom Mediterani, odlučeno je danas, žrebom u Nionu.

Kragujevčani su nosioci u grupi, zahvaljujući sjajnom turniru kvalifikacija za Ligu šampiona, na kom su osvojili drugo mesto posle poraza u finalnom meču za plasman u najelitnije evropsko takmičenje, od italijanske Breše.

– Savona je odlična ekipa, koja se ove godine ponovo vraća u vrh italijanskog vaterpola, ali posle našeg nastupa u Budimpešti, sigurno je da smo favoriti za prolaz u narednu fazu. Preostala dva tima su takođe dugogodišnji učesnici evropskih takmičenja. Mediterani je na nivou Terase sa kojom smo igrali u Budimpešti, dok je Potsdam po kvalitetu odmah ispod najboljih nemačkih klubova – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Od preostalih srpskih predstavnika u ovom takmičenju, Novi Beograd 11. april će u jedinoj grupi od tri tima ugostiti Sintez iz Kazanja i Oradeu iz Rumunije, dok će Crvena zvezda put Kranja, na megdan domaćem Triglavu, francuskom Nojziju i OSC-u iz Budimpešte.

Turniri su na programu od 4. do 6. decembra, a plasman u osminu finala Kupa Evrope izboriće po dva najbolja tima iz svih osam grupa.

RASPORED GRUPA

Grupa A (Barselona): Barselona (ŠPA), Turkoan (FRA), BVSC-Zuglo (MAĐ), Panionios (GRČ)

Grupa B (Sabadelj): Jadran Split (HRV), Steaua (RUM), Dinamo (RUS), Sabadelj (ŠPA)

Grupa C (Kranj): OSC (MAĐ), Crvena zvezda (SRB), Nojzi (FRA), Triglav (SLO)

Grupa D (Eks an Provans): Vuljagmeni (GRČ), Pej d’Eks (FRA), Ludvigsburg (NEM), Karuž (ŠVA)

Grupa E (Savona): Radnički (SRB), Potsdam (NEM), Savona (ITA), Mediterani (ŠPA)

Grupa F (Zagreb): Mladost (HRV), Primorac (CG), Eger (MAĐ), Trst (ITA)

Grupa G (Solnok): Solnok (MAĐ), Terrasa (ŠPA), Smirnis (GRČ), Strazbur (FRA)

Grupa H (Beograd): Sintez (RUS), Oradea (RUM), Novi Beograd 11. april (SRB)