Posle uspešnih bitaka na „Jadranu“, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca okreću se napadu na prvi domaći trofej, Kup Srbije, u kom će se u polufinalu „fajnal-fora“ sastatati sa domaćom Crvenom zvezdom, 30. novembra.

Dvoipomesečnu pauzu u Regionalnoj A2 ligi Šumadinci su dočekali na deobi prvog mesta sa Solarisom, pošto su na izuzetno teškom gostovanju u Šibeniku osvojili važan bod (6:6).

– Nije bitan ni rezultat ni igra u Šibeniku i ne bih se previše osvrtao na tu utakmicu. Ono što je trebalo da bude derbi Jadranske lige i lep vaterpolo praznik, pred prepunim tribinama u Šibeniku, zbog nekih stvari se pretvorilo u poražavajuću predstavu. Ostaje nam gorak ukus i nada da će se ostvariti uveravanja koje sam dobio posle utakmice da će se nešto promeniti i da će vaterpolo u budućnosti biti u prvom planu – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

U društvu tri člana Regionalne A1 lige, Kragujevčani će biti jedini A2 ligaš na finalnom turniru Kupa, ali uprkos tome, u Beograd ne odlaze sa belom zastavom, već sa željom da posle prošlogodišnjeg finala naprave korak više i donesu trofej u svoje vitrine.

– Pred Solaris smo rekli da su pred nama tri finala, prvo smo prošli u Šibeniku, a slede polufinale sa Zvezdom i potom, nadam se, finale. Očekivanja su najviša, mislim da imamo kvalitet i da smo spremni da osvojimo Kup – istakao je Stevanović.

„Crveno-beli“ su u novu sezonu ušli znatno pojačani, pre svega na poziciji trenera koju je zauzeo trofejni vaterpolista i stručnjak, Igor Milanović, ali i u bazenu gde plejadu kvalitetnih novajlija predvodi povratnik Nikola Rađen.

– Zvezda je tim sa najvećim budžetom u srpskom vaterpolu, sa najplaćenijim igračima i trenerom – ekipa napravljena da osvoji sve trofeje. Uzeli su i domaćinstvo finalnog turnira, što je prvi put posle nekoliko godina da jedan od učesnika organizuje završnicu Kupa i to dovoljno govori o njihovoj želji da dođu do trofeja. Sigurno je da je sve na njihovoj strani, međutim, imamo dovoljno kvaliteta i znanja i mislim da smo spremni da pobedimo Zvezdu i plasiramo se u finale Kupa – zaključio je Stevanović.

Finalni turnir Kupa Srbije na programu je 30. novembra i 1. decembra, na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu, a prvi polufinalni par čine Partizan i Šabac.