Juniori Vaterpolo kluba Radnički ovu sezonu završili su kao treći u Srbiji, pošto su na finalnom turniru Prvenstva Srbije za ekipe do 19 godina, minulog vikenda, u Šapcu, osvojili bronzanu medalju.

Kragujevčani su loše otvorili turnir, porazom od tima Banjice (8:4), podmlatka Partizana, koji je ceo turnir odigrao na visokom nivou i zasluženo poneo titulu šampiona.

Potom su vaterpolisti Radničkog konsolidovali redove i zaigrali znatno bolje, pa su bez većih problema savladali solidne Novobeogradske Vukove sa 12:10 i osvajanjem drugog mesta u grupi stekli plasman u meč za bronzu.

U duelu za treće mesto sa domaćim Šapcem, koji je ujedno bio i repriza finala Kupa Srbije ove generacije, izabranici Uroša Stevanovića pružili su najbolju partiju i pokazali da su na ovom turniru mogli i do boljeg plasmana. Tokom celog meča imali su osetnu prednost i na kraju slavili sa 10:6.

U finalnom meču Banjica je pobedila Crvenu zvezdu, rezultatom 11:5, dok je peto mesto pripalo Vukovima, posle pobede nad Zemunom (17:8).

Ovo je bio prvi turnir mlađih selekcija Radničkog posle dvomesečne pauze usled epidemije koronavirusa. Prethodno je samo ova generacija Radničkog u pauzi između dva „pika“ koronavirusa uspela da odigra kvalifikacioni turnir, dok ostale selekcije na uskakanje u bazen čekaju znatno duže. Na redu je 2002. godište i finalni turnir Prvenstva Srbije, koji se 31. avgusta i 1. septembra igra u Valjevu.