Mladi bek Luka Pljevančić postao je osmi igrač Radničkog sa više od 50 nastupa za klub. Do jubileja je došao na najlepši mogući način, minulog vikenda, na finalnom turniru Kupa Srbije u Beogradu, gde su Kragujevčani došli do trofeja, pobedama nad Crvenom zvezdom (9:8) i Šapcem (10:8).

Luka je ujedno i najmlađi član ekipe koja se okitila zlatom u ovom takmičenju, pošto je tek pre manje od mesec dana proslavio 17. rođendan.

Pljevančić je u Kragujevac stigao sa 14 godina i za to vreme mnogo napredovao u radu sa stručnim štabom Šumadinaca, na čelu sa trenerom Urošem Stevanovićem.

Na letošnjem Evropskom prvenstvu za juniore predvodio je Srbiju kao kapiten, a nalazi se u najužem izboru i za tri godine stariju omladinsku reprezentaciju, koju sredinom ovog meseca u Kuvajtu očekuje Svetsko prvenstvo.

Pre Luke, u „klub 50“ Radničkog ušli su Uglješa Panić (trenutno 85 utakmica), Nemanja Stanojević (85), Nemanja Radovanlija (81), Jovan Tanasijević i Gijom Dino (po 68), Vukašin Ganić (67) i Veljko Đerković (61).

Mladom Pljevančiću Radnički želi još puno ovakvih jubileja i trofeja u karijeri.