Sa velikom tugom, obaveštavamo vas da je u 64. godini života preminula prof. dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport, Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, u Beogradu i iskreni prijatelj Radničkog.

Ivanka je ostavila veliki trag u Radničkom i dala nemerljiv doprinos, pogotovo u onom edukativnom delu, kom kragujevački klub pridaje ogromnu pažnju. Dodelila je značajne stipendije nekolicini vaterpolista Radničkog, pomogla u školovanju kadrova i licenciranju trenera…

Međutim, dugogodišnja saradnja i prijateljstvo Ivanke i Radničkog bili su i mnogo širi od tih zvaničnih okvira.

Smatrajući da bez obrazovanja nema vrhunskih rezultata, bila je uvek tu da pruži pravi savet i pomogne u zajedničkom zadatku i brizi o školovanju svih članova kluba. Nesebično je delila svoje bogato i dragoceno iskustvo i znanje sticano najpre na diplomskim studijama na Fakultetu fizičke kulture Univerziteta u Beogradu i magistarskim i doktorskim studijama na Fakultetu za menadžment u sportu, a kasnije i u profesionalnoj karijeri prepunoj naučno-istraživačkog, stručnog i praktičnog rada u oblasti razvoja sporta i edukacije mladih.

Sportsko privredno društvo Radnički imalo je čast da ugosti ovu divnu i izuzetno sposobnu ženu početkom godine, na svečanosti na kojoj je i ozvaničena saradnja.

Radnički će biti večno zahvalan Ivanki na svemu pomenutom i još mnogome što je učinila za ovaj klub.

Kolektiv SPD Radnički izražava najdublje saučešće porodici prof. dr Ivanke Gajić.