Revanš susretima treće runde završene su kvalifikacije za Ligu šampiona, pa su vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dobili i poslednja dva rivala u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Reč je o grčkom vicešampionu Vuljagmeniju i Jadranu iz Splita.

U okršaju sprskih trenera, tim iz predgrađa Atine, koji sa klupe predvodi naš proslavljeni as i doskorašnji trener Novog Beograda, Vladimir Vujasinović, u prvom meču, u Parizu, slavio je sa 17:11, protiv Nojzi le Seka, Stefana Ćirića. Dobro je startovao i u revanšu, poveo sa 5:1 i praktično stigao do „plus 10“ u međusobnom skoru, a onda se opustio i dozvolio Francuzima da preokrenu u finišu i dođu do nedovoljne pobede od tri gola razlike (12:9).

Splićani su, takođe, napravili veliki korak u prvom meču sa Oradeom (9:3), dok su u Rumuniji overili prolaz minimalnom pobedom (12:11).

Kragujevčani će sezonu u Ligi šampiona otvoriti upravo protiv Vuljagmenija, 15. novembra, na svom bazenu, dve nedelje kasnije ugostiće i nemački Hanover, a prvo gostovanje očekuje ih 13. decembra, protiv italijanskog Pro Reka.