Vaterpolista Radničkog, Gijom Dino, najbolji je strelac nedavno završene Superlige Srbije u kojoj je njegov tim zauzeo šesto mesto, a šampionsku titulu četvrti put uzastopno poneo beogradski Partizan.

Dvadesettrogodišnji reprezentativac Francuske bio je predvodnik najmlađeg tima u ligi i na 14 mečeva postigao 37 golova, odnosno 2,6 po utakmici. Najbližim pratiocima, tandemu novosadske Vojvodine, Kristijanu Šulcu (30) i Marku Ćuku (29), umakao je čak sedam, odnosno osam golova.

Sledili su ih igrači Crvene zvezde Đorđe Tanasković (28) i Ognjen Stojanović (27), te Luka Bosić iz Valjeva i Marko Bolović iz Naisa sa po 25.

Od ostalih vaterpolista Radničkog na konačnoj listi osmoplasirani je Kazahstanac Murat Šakenov sa 23 gola, Nemanja Stanojević je 31. (13 golova), Vukašin Ganić 40. (11), a Aleksa Manić 47. (10).

Podsetimo, Radnički se za Superligu izborio osvajanjem prvog mesta u Prvoj A ligi Srbije, dok je u Kupu došao do četvrtfinala. Na ukupno 24 utakmice u ova tri takmičenja, Dino je dao 61 gol, pa je sada drugi strelac u klupskoj istoriji, iza Vukašina Ganića koji je postigao 69.

– Drago mi je što sam najbolji strelac Superlige, ali mislim da je za to zaslužan ceo tim. Ne bih mogao da uradim ništa bez mojih saigrača. Uprkos tome što smo imali veoma mladu ekipu, odigrali smo dobro protiv znatno iskusnijih protivnika i sve u svemu, veoma sam zadovoljan sezonom – rekao je Dino.

Kompletnu listu strelaca Superlige Srbije možete videti ovde.