Povodom predstojećeg finalnog turnira Kupa Srbije, danas je u Kući vaterpola održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali predstavnici klubova: Mirko Bradajić (Partizan), Denis Šefik (Šabac), Igor Milojević (Crvena zvezda) i Jugoslav Vasović (Radnički).

Pred polufinalni duel sa trenutno najbolje plasiranim srpskim timom, Crvenom zvezdom, direktor Radničkog, Jugoslav Vasović, još jednom je podvukao da parovi polufinala nisu bitni.

– Pre svega bih se zahvalio RTS-u što će prenositi sve utakmice. Svi smo rano ispali u Evropi, ali postoji interesovanje za Kup, jer imamo kvalitet za nešto više. Ovakvi turniri mogu da budu na visokom nivou i neka u tvrdim i neizvesnim utakmicama pobedi najbolji. Ekipe su egal, odlučiće nijanse. Zvezda jeste najbolje plasirana u Regionalnoj ligi, ali je protiv Šapca i Partizana osvojila samo bod. Možda je blagi favorit, pošto igra na svom bazenu. Radujem se zbog povratka Rađena i to bi trebalo svi da iskoristimo, jer veliki igrači mogu da pokažu mlađima više od trenera. Zvezdu vodi i legenda vaterpola Igor Milanović, ali to uopšte ne znači da nemamo razmišljanja o pobedi. Očekujem teške, tvrde i zanimljive utakmice do samog kraja – istakao je Vasović.

Zahvalivši se Savezu na organizaciji, ispred Crvene zvezde, Igor Milojević je izjavio da njegov klub optimistično ulazi u borbu za prvi domaći trofej.

– Optimista sam, dečaci koji budu igrali imaju kvalitet i sigurno će predstavljati srpski vaterpolo u budućnosti. Klubovi se polako dižu i siguran sam da ćemo imati još ovakvih utakmica. Očekujem da naši navijači kao i uvek budu pravi domaćini pristalicama ostalih klubova i da sve protekne u fer-pleju. U tome smo korak ispred. Nema više onih tenzija. Naravno da je naša želja da pobedimo, ko nema takvu želju ne treba ni da se bavi sportom. Igramo na našem bazenu, ali tek od ove godine na njemu treniramo jer jedini nemamo svoj objekat – kazao je Milojević.

Predstavnik Partizana, Mirko Bradajić, očekuje zanimljive okršaje, poput prošlogodišnjih.

– Nema neke razlike u kvalitetu. Partizan kao i uvek ide na najveći plasman. Da bi osvojio trofej moraš da pobediš oba susreta, sada nam je samo Šabac u glavi. Igraćemo bez kažnjenog Radanovića. Ovo je trenutno najbolje što Srbija može da pruži i pozivam ljubitelje vaterpola da uživaju. U ligi smo pobedili Šabac ali da smo napravili neke greške svojstvene mladom timu, utakmica mogla da ode i na drugu stranu. Bio je to početak sezone, nisu se kockice sklopile mi kod jednih ni kod drugih. Oni imaju iskustvo, mi motiv. Momci će morati da nadoknade neigranje Radanovića i verujem da će o tome uspeti – rekao je Bradajić.

Trener golmana Šapca, legendarni čuvar mreže Denis Šefik, potvrdio je da i njegov tim, poput ostalih, ima najviše ambicije.

– Ne očekujem lepe nego tvrde i neizvesne utakmice. Biće interesantno i što je posle dužeg vremena turnir u Beogradu. Imamo klubove koji su ipak bolji nego prošle godine.Poraženi smo od Partizana ali je to bio početak sezone. Mislim da je kvalitet malo na strani Šapca, ali Partizan ima mlad, dobar tim koji će igratri do kraja na pobedu. Želim fer igre i sreću svima i neka pobedi najbolji – zaključio je Šefik.

„Fajnal-for“ se igra na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ u Beogradu. U prvom polufinalu, u subotu, sastaće se Partizan – Šabac (18.30) , a zatim, od 20.15, Radnički – Crvena zvezda. Dan kasnije je finale u 18.30.