Vaterpolo klub Šuting iz egipatskog glavnog grada Kaira novi je tim u dugačkom nizu onih koji su uspostavili saradnju sa Radničkim iz Kragujevca. Egipćani su prevalili dalek put kako bi u srcu Šumadije ostvarili igrački i stručni napredak.

Afrikanci su sedmodnevne pripreme u gradu na Lepenici odradili sa generacijom 2005, a posle sparinga sa domaćim vršnjacima zaključili su da su one bile pun pogodak.

– Došli smo ovde zato što je Kragujevac jedan od najvažnijih vaterpolo gradova na Svetu, a Radnički jedan od najboljih klubova. Još jedan od razloga su i izuzetno dobri treneri koji su nesebično delili svoje znanje sa nama. Želeli smo da uspostavimo saradnju i napredujemo na svim nivoima, što smo i ostvarili – istakao je Ahmed Savat, jedan od trenera Šutinga.

Egipćani su dodali da su ih dočekali fantastični uslovi kompleksa Sportskog privrednog društva Radnički i podvukli da će se i narednih godina vraćati u Kragujevac i to u još većem broju.

– Uslovi na bazenu su zaista sjajni, sve je izuzetno profesionalno i pravo je zadovoljstvo bilo raditi ovde. Srpska hrana je jako dobra i ukusna, slična arapskoj. Dopali su nam se i ljudi, svi su prema nama zaista bili ljubazni i gostoprimivi i uvek smo se osećali lepo. Toliko nam se svidelo da ćemo dolaziti ovde svake godine, sa svim našim selekcijama, jer mislimo da ćemo tako daleko više napredovati – zaključio je Savat.