Serija utakmica Regionalne lige za plasman od 6. do 8. mesta seli se sa hrvatskog primorja u Kragujevac, gde će Radnički u petak (20.45 sati) i ponedeljak (18.45 časova), ugostiti ekipe Solarisa iz Šibenika i Primorja iz Rijeke.

Prethodno su Šumadinci ostvarili polovičan učinak u Hrvatskoj. U Šibeniku su posle velike borbe na kraju ipak prepustili ceo plen domaćinu (14:13), dok su u Rijeci trijumfovali na peterce (16:14), pošto su propustili priliku da sve reše u regularnom delu.

– Više sam zadovoljan drugom utakmicom protiv Primorja, nego prvom u Šibeniku, ne samo zbog rezultata, već prvenstveno zbog igre. Odigrali smo agresivniju i bolju odbranu u odnosu na prvi meč u koji smo ušli nešto mekše. Međutim, i u tom drugom duelu je bilo padova koncentracije, koji nam se često događaju i najviše nas koštaju. Dešavaju nam se periodi od po nekoliko minuta praznog hoda koji u krajnjem ishodu postanu presudni – rekao je Lazar Vićković, najbolji strelac Radničkog u tekućoj sezoni.

Kragujevčani su izvukli pouke iz prethodna dva meča i nadaju se da bi naredna dva mogla da budu ključna za podizanje forme pred najvažnije okršaje.

– Tražimo svoju igru i uigravamo se za finiš domaćeg prvenstva, pa su nam veoma bitni mečevi sa kvalitetnim rivalima kao što su Solaris i Primorje. Mislim da sve kreće od odbrane, i potrebno je da uđemo svesnije u utakmicu, agresivnije, uz dobar presing i samim tim će doći bolji rezultati. Dug period bez utakmica mečeva je ostavio traga, ali polako dovodimo stvari na svoje mesto i igramo sve bolje. Ovi dueli u Regionalnoj ligi su nam veoma bitni za uigravanje i samopouzdanje. Želimo da započnemo pobednički niz i da u što boljoj atmosferi dočekamo polufinale sa Zvezdom, koje je sada sve izvesnije – dodao je Vićković.

Ulaz na obe utakmice, kao i sve ostale u aprilu, biće besplatan, a posetioci će moći da ubace novac u kutije za prilog robotičarima Prve kragujevačke gimnazije, kojima je neophodna pozamašna svota novca za učešće na svetskom takmičenju na Floridi.

– Uvek imamo dobru podršku sa tribine na domaćem bazenu i to nam mnogo znači. Nadam se da će tako biti i ovoga puta i da će kragujevačka publika ponovo ispuniti bazen i napraviti lepu atmosferu. Uz to, svi zajedno ćemo imati prilike da učestvujemo u jednoj lepoj akciji – zaključio je Vićković.