Tokom proteklih nedelju dana, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca ugostili su dve selekcije turske Enke (2003. i 2005/06), sa kojima su odradili devet sparing treninga.

Tako je uspešno nastavljena saradnja dva tima započeta pre godinu dana u gradu na Lepenici, a u planu je da turski tim uzvrati gostoprimstvo sledeće godine u Istanbulu.

Pripreme su odrađene na obostrano zadovoljstvo. Turski dečaci značajno su napredovali u radu sa srpskim trenerima, dok su Kragujevčanima sparinzi bili izuzetno korisni pred početak Kupa za mlađe kategorije.

– Ovo su nam treće pripreme za 2006 godište, pošto smo ranije sparingovali sa Beogradom i Valisom. Pripreme su bile izuzetno značajne, dečaci su napredovali, pogotovo u duel igri, jer su Turci igrali agresivno. Takođe je veoma bitno da se dečaci susretnu sa vršnjacima iz drugih zemalja, da se druže i upoznaju sa drugim školama vaterpola. Sada nam dolaze i Slovaci i dodatno ćemo izbrusiti formu. Plasman na polufinalni turnir Prvenstva Srbije za ovu selekciju bio bi veliki uspeh – rekao je Darko Šantić, trener pionira Radničkog.