Golman reprezentacije Srbije iz redova Radničkog, Lazar Dobožanov, debituje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, za naš najjači nacionalni tim.

Mladi čuvar mreže je i ranije igrao za A selekciju Srbije, ali nastup na najvećoj svetskoj smotri je potpuno drugačije iskustvo.

– Učešće na Svetskom prvenstvu mi mnogo znači, jer je to nešto o čemu svaki igrač sanja kada počne da se bavi sportom i nešto za šta ceo život radi. Očekujem veliki napredak i ogromno iskustvo za budućnost – rekao je Dobožanov.

On je dodao da je ekipa spremna i da svi imaju ogroman motiv što predstavljaju Srbiju.

– Pripreme su protekle odlično, poslednju fazu odradili smo u Japanu, gde smo naišli na sjajan prijem od domaćina i odlične uslove, tako da smo se dobro spremili za sve što nas očekuje. Atmosfera u sportskom selu je sjajna i oseća se takmičarski duh – kazao je Dobožanov.

Na startu šampionata srpski vaterpolisti odigrali su nerešeno sa jednom od najboljih svetskih reprezentacija, Crnom Gorom, a u utakmici u čijem su većem delu bili u vođstvu pokazali su da ih ne pogađa to što su došli bez nekolicine najiskusnijih igrača.

– Došli smo u podmlađenom sastavu, ali imamo najviše ciljeve. Zna se šta je reprezentacija Srbije u vaterpolu, znamo koga predstavljamo i tako razmišljamo – zaključio je Dobožanov.