Pred vaterpolistima Radničkog je još jedan derbi sa Crvenom zvezdom, u zaostaloj utakmici prvog kola doigravanja za plasman od 1. do 6. mesta Super lige Srbije, koja je na programu u utorak, od 19 časova, u Kragujevcu.

Ovi veliki rivali sastajali su se tri puta u dosadašnjem toku sezone, na tri različita fronta i sva tri puta su Kragujevčani bili uspešniji – dva na Zvezdinom bazenu, u Super ligi (10:8) i polufinalu Kupa (9:8), i jednom u Regionalnoj ligi u Splitu (13:8). „Crveno-beli“ su nedavno izvršili promenu na klupi, pa je trenera Aleksandra Filipovića zamenio crnogorski stručnjak Mirko Vičević.

– Promena trenera prouzrokovala im je šok terapiju i mislim da su podigli nivo igre. Definitivno su postali agresivniji i bolje plivaju. Međutim, i oni i mi smo ušli u veoma zgusnut raspored i umorni smo od igranja na tri fronta, pa će sa te strane obema ekipama biti teže u ovom duelu. Očekivanja u našem taboru su standardno najviša i idemo na novu pobedu. Nadam se da će nas publika ponovo podržati u još jednoj izuzetno važnoj utakmici – rekao je Nikola Lukić, reprezentativac Srbije iz redova Radničkog.

Kragujevčani su u odličnom ritmu još od kraja godine, kada su osvojili Kup Srbije i od tada su samo jednom kiksnuli, na gostovanju Olimpijakosu. Još više su podigli nivo forme na turniru Regionalne lige u Budvi, posle kog su postali jedini neporaženi tim u tom takmičenju, a zatim su se revanširali Grcima (10:8) i slavili na vrućem gostovanju u Šapcu (13:9).

– Osim prve utakmice u Atini, u svim ostalim smo neporaženi. Podigli smo nivo igre i voleo bih da nastavimo ovim tempom. Vidi se da igramo jedan za drugog, sklopile su se kockice i delujemo kao pravi tim. Nadam se da će tako biti i protiv Crvene zvezde i da ćemo ostvariti novu pobedu – zaključio je Lukić.

Ulaznice su u prodaji, po ceni od 200 dinara, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički.

Kragujevačka publika će u prvih 12 dana februara zaista imati prilike da uživa u vrhunskom vaterpolu, pošto će njihovi ljubimci u tom periodu ugostiti čak četiri odlične ekipe. Posle Crvene zvezde, u Kragujevac stižu Novi Beograd (5. februar), španska Barseloneta (9. februar) i Partizan (12. februar).