Reprezentativac Crne Gore, Vuk Drašković, novo je pojačanje Vaterpolo kluba Radnički. Ovaj dvadesetjednogodišnjak u Kragujevac stiže iz kotorskog Primorca, svog matičnog kluba, a pokriva zgodnu stranu bazena.

Kragujevčani su u njegove kvalitete imali prilike da se uvere kroz Regionalnu ligu, kao i mlađe reprezentativne selekcije, pošto je Drašković bio deo reprezentacije Crne Gore koja je na Svetskom prvenstvu u Pragu, 2021. godine, osvojila bronzanu medalju. Pored toga, već duže vreme je u sistemu seniorske reprezentacije Srbije, a našao se i na najnovijem spisku selektora Vladimira Gojkovića.

Radnički je jedan od najboljih klubova na našim prostorima i nije bilo teško odlučiti se da postanem njegov deo. Čast i zadovoljstvo mi je što sam postao igrač ovog uspešnog kluba. Verujem da ću napredovati uz trenera Stevanovića, kao i da će mi igranje uz momke iz Radničkog, doneti usavršavanje – rekao je Drašković.

On je dodao da će pokušati da pomogne novim saigračima da ostvare što bolje rezultate na svim frontovima.

– Mislim da će Radnički dati sve od sebe da ostane u vrhu na svim takmičenjima. Očekujem osvajanje Kupa, Super lige, kao i ulazak u najboljih osam u Ligi šampiona. Imao sam prilike da sa pojedinim igračima igram kroz reprezentaciju, a poznajemo se i iz klupskih takmičenja, pa mislim da mi neće biti teško da se uklopim – zaključio je Drašković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VK Radnicki Kragujevac (@kvkradnicki)